Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Συνάντηση με Περιφερειάρχη



Οι Σύλλογοι της Περιφ. Δυτ. Ελλάδας συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, υποβάλλοντας το αίτημα, όπως παρέμβει συμβουλευτικά στις Διοικήσεις των Αστικών Κτελ, προκειμένου να αναγνωρίσουν εκπτώσεις στα εισιτήρια των αστικών ΚΤΕΛ για τις τρίτεκνες οικογένειες.


Κ. Περιφερειάρχη,
Η λαϊκή οικογένεια και ιδιαίτερα οι πολύτεκνες οικογένειες, όπως είναι και οι τρίτεκνες οικογένειες, περνούν σήμερα πολύ δύσκολα. Το υφιστάμενο από δεκαετίες στη χώρα μας δίχτυ στήριξης των κοινωνικών αναγκών της οικογένειας ( προστασία μητρότητας, ανατροφή, εκπαίδευση, υγεία, στέγαση κλπ) αν δεν έχει διαρραγεί, σιγουρα έχει αδυνατίσει, με πολύ αρνητικές συνέπειες για τη δημογραφική κατάσταση της χώρας .Θεωρούμε, εθνικά αναγκαίο σήμερα , να το ενδυναμώσουμε ξανά ,για να ενθαρρυνθεί η ελληνική οικογένεια να αποκτήσει περισσότερα παιδιά.

Οι Σύλλογοι Τριτέκνων της Περιφέρειας Δ.Ε, σήμερα σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να απευθυνθούν σε Σας και να υποβάλλουν ένα κοινό τους αίτημα ,που αναφέρεται στις επιχειρήσεις των ΚΤΕΛ ( Υπεραστικά και Αστικά ) της περιοχής μας και που αφορά στη μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά ένα δίκαιο ποσοστό προς τα μελη των τρίτεκνων οικογενειών, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες για τα μέλη άλλων ευπαθών κοιν. ομάδων ( π.χ Πολύτεκνοι κλπ).

Παρόλον, που πρόκειται για κοινοπραξίες ιδιωτικού δικαίου, παρακαλούμε , όπως παρέμβετε συμβουλευτικά :

Α. Προς τις Διοικήσεις των Υπεραστικών ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ και ΗΛΕΙΑΣ ,τα οποία ,προς τιμήν τους, παρέχουν ήδη έκπτωση 25 % επί της τιμής των εισιτηρίων προς τα μέλη των οικογενειών μας. Το αίτημά μας αφορά στην αναγνώριση έκπτωσης 50% προς δυο πολύ μικρές πληθυσμιακές ομάδες : πρώτον, των φοιτητών που φοιτούν σε εκπ. ιδρύματα μακράν του τόπου κατοικίας των οικογενειών τους και, δεύτερον, των στρατευμένων. Το αίτημά μας για αυτές τις ομάδες αποβλέπει στη διευκόλυνση μιας συχνότερης επικοινωνίας με την οικογένεια ,το κόστος της οποίας για τους απιχνασμένους πλέον οικογενειακούς προϋπολογισμούς είναι αρκετά υψηλό, αλλά και στην ψυχολογική τους στήριξη , καθότι η εποχή μας παράγει για νέους και γονείς άγχος και ανασφάλεια.

Β. Προς τις Διοικήσεις των Αστικών ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΩΝ, ΑΙΓΙΟΥ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ , ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ και ΠΥΡΓΟΥ , τα οποία δεν αναγνωρίζουν καμία μείωση επί της τιμής των εισιτηρίων για τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών, οι οποίες χρησιμοποιούν καθημερινά αστικές συγκοινωνίες ( εργασία, φροντιστήρια παιδιών κλπ) με σημαντικό κόστος για αυτές.

Εκτιμούμε, κ. Περιφερειάρχη, ότι η όποια αναγνώριση εκπτώσεων προς τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών δεν θα παράγει τελικά μεγάλα κόστη στις παραπάνω Κοινοπραξίες, γιατί οι εκπτώσεις τελικά θα αυξήσουν την επιβατική κίνηση και συνεπώς την πληρότητα των δρομολογίων . Ειδικότερα, αναφορικά με τους φοιτητές και τους στρατεύσιμους, ένα ποσοστό του κόστους των εισιτηρίων ( 25 %) ούτως ή άλλως το επωμίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός (παροχές προς φοιτητές και στρατεύσιμους ).

Κ. Περιφερειάρχη, τα αιτήματά μας δεν εμπίπτουν τις άμεσες αρμοδιότητες σας.

Εκτιμούμε ,όμως, ότι ο συμβουλευτικός Σας λόγος προς τις παραπάνω Κοινοπραξίες, μπορεί να είναι πειστικός περί του δικαίου των αιτημάτων μας και ως εκ τούτου αποτελεσματικός. Ελπίζουμε να Σας έχουμε πείσει για το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Την υποβολή του αιτήματος έχει αναλάβει ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ , εκφράζει κοινό αίτημα όλων των Συλλόγων των Τριτέκνων της Περιφέρειας Δ. Ε και υπογράφεται από τους Προέδρους αυτών.

Μετά τιμής

ΠΑΝ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ               ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΠΑΤΡΑΣ                      ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αποστολόπουλος Ανδρέας                           Γαλανόπουλος Κων/νος
             


ΣΥΛΛ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ                                       ΣΥΛΛ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

ΑΙΓΕΙΑΛΙΑΣ                                                       ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κωστάκης Γεώργιος                                          Πελεκάνου Γιώτα



ΣΥΛΛ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ                                            ΣΥΛΛ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ                                                            ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Χρυσανθοπούλου Ιωάννα                                       Τραγουδάρας Γρηγόρης



ΣΥΛΛ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ                                           ΣΥΛΛ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ                                                                   ΗΛΕΙΑΣ

Κανούρης Δημήτριος                                               Γεωργακόπουλος Λεωνίδας



ΣΥΛΛ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ                                                     ΣΥΛΛ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ                                                                         ΔΥΤ. ΑΧΑΙΑΣ

Μαντέλος Χρ.                                                                        Γκοτσούλιας Παν